150 métert zuhant és maradandó sérülést szenvedett egy hegyimentő, miközben egy kijárási korlátozást megszegő kempingezőn próbált segíteni Angliában

2021. február 8. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyság egyik népszerű kirándulóhelyén, a Lake District nevű nemzeti parkban gondolt kempingezni egy férfi, megszegve a kijárási korlátozást, ám időközben mellkasi fájdalmai lettek. A Patterdale nevű hegyimentő szervezethez érkezett a riasztás, akik ki is mentek a helyszínre, ám miközben a férfit próbálták megközelíteni, egyikük 150 métert zuhant egy meredeken, írja a Sky News.

A hegyimentő súlyos arc- és gerincsérüléseket szenvedett, azonnal kórházba szállították. A mentőcsapat többi tagja pedig a kempingezni induló férfit szállította kórházba. Őt és társát fejenként 200 fontra büntették a kijárási korlátozások megszegéséért.

A mentőcsapat főnöke a lapnak arról beszélt, nem tudja eléggé hangsúlyozni, hogy tartsák be az emberek a korlátozásokat: ez a kollégáját ért, maradandó sérüléseket okozó baleset például simán elkerülhető lett volna. A csapat tagjai önként és a körülményektől függetlenül sietnek segíteni másokon, és bár kifejezetten képzettek, balesetek ettől még előfordulhatnak, mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!