Távoznia kellett egy ausztrál ügyvédnek a helyi elit iskolából, miután egy fiktív drogfüggő tini képében posztolgatott a Facebookra

2021. február 3. – 15:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy magas beosztású ausztrál ügyvéd kilépett a helyi elit keresztény iskolából, miután többen a szegény emberek sztereotipizálásával vádolták meg, írja a Daily Mail.

Dr. Bridget Cullen luxusautóját tavaly lopták el, ezért az ügyvéd Facebook-oldalt hozott létre „Bridget BMW-jének megmenekülése” címmel. Az oldalon az általa kreált, fiktív autótolvaj nevében posztolt: a karaktere egy kitalált metfüggő tinédzser volt, akinek az anyja prostituált. Az azóta törölt Facebook-oldalon a fiktív, javítóintézetis tini folytatta a bűnözést az autólopás után is, Cullen karaktere többek között mobilokat lopott, illetve drogot fogyasztott vacsorára.

Az iskola tagjai és a szülők is felszólaltak a Facebook-oldal ellen, aminek 600 követője volt, köztük állítólag egy helyi politikus és egy másik ügyvéd is. Az iskola egyik vezetője azt mondta a lapnak, hogy Cullen posztjai a szegényeket sztereotipizálják, és egyáltalán nem megfelelőek.

Cullen azt mondta, azért hozta létre az oldalt, hogy segítse a rendőrség nyomozását. A héten távozott az iskola testületéből, a kocsit közben a rendőrség visszaszerezte neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!