Felhasználták Trump nevét a Patriot Párt alapításához, pedig nincs köze hozzá

2021. január 26. – 11:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Habár a Patriot Party (kb. Hazafi Párt) bejegyzéséhez szükséges dokumentumok egyikén az áll, hogy a Trump-stáb beleegyezésével, közös alapítási szándékkal kérik a Patriot Party bejegyzését, utóbb kiderült, ez nem így van: Trumpék ugyanis nem tudtak a georgiai Michael Joseph Gaul által jegyzett pártról, és ezt hétfőn jelezték is a szövetségi választási bizottság felé – írja a Forbes.

Donald Trump szóvivője, Jason Miller is ezt erősítette meg az Axiosnak, amikor azt mondta, nincs ezzel semmi dolguk, nem is támogatják, és csak a médiából értesültek róla.

A Patriot Party név egyébként úgy kerülhetett képbe, hogy Trump ismertebb követői közül többen írtak arról, hogy a volt elnök szakítana a republikánusokkal, és új pártot hívna életre. George Papadopoulos, Trump volt kampánytanácsadója az elnök utolsó napján például azt posztolta, hogy „a Patriot Party életképes harmadik párt lesz”.

Nem ez az egyetlen szervezet, ami Trump nevét használja fel. Az Axios szerint a MAGA Patriot Party National Committee is egy Trumpékkal közös közös alapítási szándékra hivatkozott.

Bár Trump korábban többször is utalt rá, hogy hivatala után valahogyan visszatér majd, a New York Times szerint a hétvégén állítólag elvetette annak lehetőségét, hogy egy új pártot alapítson, miután tanácsadói erről lebeszélték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!