33 eltűnt gyerek került elő egy összehangolt amerikai rendőrségi akcióban

2021. január 24. – 10:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy több bűnüldöző szerv által közösen végrehajtott, hatalmas akció keretein belül közel három tucat eltűnt gyermek került elő, köztük többeket szexuálisan kizsákmányoltak, közölték az amerikai hatóságok.

Az NBC News beszámolója alapján a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azt közölte, hogy egy emberkereskedelemmel gyanúsítható személyt vettek őrizetbe, miután az „Elveszett angyalok” elnevezésű művelet január 11-én megkezdődött. Az FBI szerint az összevont hatósági ellenőrzések eredményeképpen

33 gyereket mentettek meg, köztük nyolc olyat, akiket szexuálisan kizsákmányoltak.

A többi áldozat közül többeket korábban szintén szexuálisan kizsákmányoltak, és a hatóságok szerint „kiszolgáltatott eltűnt gyermekekként” tartották nyilván őket. Az áldozatok közül kettőt többször is kimenekítettek már, miután szexuális kereskedelemről ismert helyszíneken fedezték fel őket. Sok kiskorú áldozat többször is „visszaesik” kiemenekítése után.

Az áldozatok egy részét olyan vétségek miatt tartóztatták le, mint például a próbaidő megsértése, vagy rablás, közölték a hatóságok. Egy gyermekről kiderült, hogy a felügyeleti jog nélküli szülői emberrablás áldozata lett, azaz vélhetően az egyik szülője vitte magával, a másiktól elszakítva.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!