Valaki egymilliárd dollárt nyert a lottón Amerikában

2021. január 23. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

Valaki elvitte az amerikai Mega Millions lottójáték jackpot nyereményét, kerek egymilliárd dollárt – írja az NBC News. A szerencsés nyertes kiléte egyelőre ismeretlen (jó eséllyel az is fog maradni), csak annyit tudni, hogy Michigan államba való.

A nyerő számok egyébként 4, 26, 42, 50, 60, és 24 voltak. A telitalálatra az esély egy a 300 millióhoz, egy szelvény pedig 2 dollárba kerül. Ez az egymilliárdos főnyereménynél azt a bizarr helyzetet eredményezi, hogy ha valaki megjátszotta volna az összes létező számkombinációt, és azzal a telitalálatost is, még mindig 400 millió tiszta haszonnal jött volna ki a bizniszből. Persze ezt csak arra az esetre érvényes, ha nincs több telitalálatos, akikkel osztozni kell a nyereményen.

A nyeremény egyébként bruttóban értendő, az adó levonása után 739 millió, meg egy kis apró marad belőle. Forintban ez kb. 220 milliárdnak felel meg. A nyertes választhat, hogy egy összegben kéri az egészet, vagy havi részletekben – szakértők egyébként utóbbit ajánlják, mert így kevésbé áll fenn a veszély, hogy a hirtelen jött gazdagságba beleszédülő nyertes gyorsan és meggondolatlanul elverje a vagyonát.

Az egymilliárdos jackpot egyébként csak a harmadik legnagyobb nyeremény a Mega Millions történetében, a rekordot egy 1,586 milliárdos telitalálat tartja 2018-ban. A mostani nyeremény tavaly szeptember óta halmozódott, amikor valaki elvitte az akkor éppen 120 milliós főnyereményt, és a nyereményalap visszaállt a 20 milliós kezdő szintre. Az azóta eltelt négy hónap volt egyébként a leghosszabb halmozódási periódus a lottó történetében, viszont a járvány alatt az emberek lottózási kedve érezhetően alábbhagyott, ezért jött össze csak egymilliárd a végére.