Újabb inspiráló nővel bővíti Barbie-kollekcióját a Mattel

2021. január 21. – 12:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2014-ben elhunyt Maya Angelou amerikai költő, író, emberi jogi aktivista az egyike azoknak a nőknek, akikkel a Mattel bővíti az Inspiráló Nők című kollekcióját. A Guardian cikke szerint a virágmintás fejkendőt, ruhát és ékszereket viselő Angelou a sorozat legújabb tagjaként csatlakozik a 2018-ban indított kollekció eddigi tagjaihoz, amiben felbukkan például Rosa Park afroamerikai polgárjogi aktivista vagy Ella Fitzgerald, Frida Kahlo and Amelia Earhart is.

Fotó: target.com
Fotó: target.com

Angelou 1928-ban született, első könyve, az I Know Why the Caged Bird Sings (Tudom, miért énekel a rab madár) című önéletrajzi regénye bestseller lett, ő volt az egyik első afroamerikai írónő, aki nagy közönségsikert arató könyvet írt. Számos önéletrajzi műve, esszékötete, verseskötete jelent meg, több film készítésében is közreműködött, kitüntették a Nemzeti Könyvdíj életműdíjával is. Együtt dolgozott Martin Luther Kinggel és Malcolm X-szel, aktívan részt vett a feketék polgárjogi küzdelmében.

On the Pulse of Morning címmel verset írt Bill Clinton 1993-as beiktatására, amit fel is olvasott az eseményen. Angelou fia egy közleményben azt mondta, boldog, hogy édesanyját beválasztották az Inspiráló Nők-kollekcióba, és reméli, hogy a Maya Angelou Barbie „inspirálja majd a tanárok, írók és aktivisták új generációit”.

Hozzátette: édesanyja azt mondta, noha a feketék szemszögéből ír, de az emberi szívhez szól. A Barbie ára 29,99 dollár (kb. 8800 forint), és limitálták, hogy egy vásárló legfeljebb két babát vehet. A baba most készlethiányos. A Today.com cikke szerint a Mattel 2021-ben megnöveli majd a fekete, illetve bennszülött babák arányát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!