Maszk nélkül akart felszólalni egy cseh képviselő, dulakodás lett belőle

2021. január 21. – 22:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön február 14-ig meghosszabbították Csehországban a szükségállapotot a képviselőház kisebb dulakodása és hosszas vitája után, írja az MTI.

A képviselőház ülésén a koalíciós kormány azt kérte a parlamenttől, hogy a január 22-én lejáró szükségállapotot 30 nappal hosszabbítsák meg. A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy a szükségállapot meghosszabbítása lehetőséget ad a kormánynak az érvényes intézkedések fenntartására, illetve újabbak meghozására. Jan Blatny egészségügyi miniszter hozzátette, a csehországi járványhelyzet továbbra is nagyon súlyos.

A képviselőházban a kérés kapcsán többórás vita tört ki, az ellenzéki pártok elutasították a kormány kérését. Lubomír Volny független képviselő maszk nélkül szólalt fel az óvintézkedések ellen,

a vita a cseh parlament történetében először dulakodáshoz és lökdösődéshez vezetett a szónoki emelvényen,

miután a parlamenti alelnök, Tomás Hanzel a maszk hiánya miatt kikapcsolta Volny mikrofonját. Volny ezután az elnöki pulpitushoz ment, onnan próbált meg beszélni, ekkor avatkozott közbe néhány másik képviselő. Az ülést végül fél órára megszakították.

A szükségállapotot végül meghosszabbították, a kormány kérése csak a két kormánypárt és az őket kívülről támogató kommunista képviselők szavazataival ment át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!