Elfogták a nőt, aki a gyanú szerint ellopta Nancy Pelosi laptopját a Capitolium ostroma alatt

2021. január 19. – 08:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn este az FBI őrizetbe vette a 22 éves Riley June Williamst, írja a Washington Post. A nőt azzal gyanúsítják, hogy a Capitolium két héttel ezelőtti ostroma során ellopott egy laptopot Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnökének irodájából. Egy tanúvallomás szerint Williams azt tervezte, hogy eladja a számítógépet az orosz hírszerzésnek egy Oroszországban élő barátján keresztül.

Williams néhány nappal ezelőtt távozott egy ismeretlen helyszínre a pennsylvaniai Harrisburgben lévő otthonából, ahol anyjával lakott együtt. Az FBI nem közölt részleteket a nő elfogásával kapcsolatban, azonban annyit elárultak, hogy az állam határain belül sikerült őrizetbe venniük.

A szövetségi ügynököknek Williams egy korábbi partnere segített a nő nyomára bukkanni. A tanú vasárnapi vallomásában azt állította, hogy beszélt Williams néhány barátjával, akik megmutattak neki egy videót, amin látszik, ahogy a nő ellopja a laptopot Pelosi irodájából. A férfi szerint Williams el akarta adni a laptopot az orosz hírszerzésnek, ám az ügylet ismeretlen okokból meghiúsult.

Azt nem tudni, hogy az FBI-nak sikerült-e megszereznie a laptopot, melyet Pelosi helyettes kabinetfőnöke szerint „mindössze prezentációkra” használtak, vagy a nő megsemmisítette azt. Sőt egyelőre az sem biztos, hogy valóban a nő lopta el a számítógépet, ugyanis egyelőre semmilyen erre utaló bizonyítékot nem hoztak nyilvánosságra, ahogy azt sem tudni, hogy mekkora az orosz szál valóságtartalma.

Az viszont bizonyos, hogy Williams részt vett a Capitolium ostromában. Egy videón az látszik, ahogy a Trump-párti tüntetőket irányítja az épületen belül. A nőt először az ITV News stábjának sikerült azonosítania.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!