Tűz volt a Capitolium közelében, az épület egy részét kiürítették

2021. január 18. – 16:46

frissítve

Tűz volt a Capitolium közelében, az épület egy részét kiürítették
Evakuálják az a Capitolium épületében lévőket az elnök beiktatásának próbáján 2021. január 18-án – Fotó: Win McNamee / Getty Images / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Füst szállt fel hétfő délután a Capitolium épületének közeléből, írja az RT és a Metro.

A Reutersnek a tanúk azt nyilatkozták, az épületet lezárták és evakuálták „külső fenyegetés” miatt. A bent tartózkodóknak a rendőrök azt mondták, hogy maradjanak bent és maradjanak távol az ablaktól. A CNN információi szerint a Capitolium nyugati részét és egy földszinti termet evakuáltak.

A Capitoliumban épp Joe Biden megválasztott elnök és Kamala Harris leendő alelnök január 20-i avatóünnepségének próbája zajlott.

Washington DC tűzoltósága Twitteren arról írt, hogy egy közeli utcában tűz ütött ki, amit azóta eloltottak. „Olyan füstről van szó, amit sokan láttak” – tették hozzá.

A tűzoltóság szerint a tűz kicsi volt és sátrakat érintett, személyi sérülés pedig nem történt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom