Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a bankbirodalom vezetője

2021. január 17. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Ötvenhét évesen, szívinfarktusban meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse, jelentette be a bankcsoport.

Benjamin de Rothschild, az európai banki világban csaknem 300 éve tevékeny család leszármazottja 1997 óta irányította az apja által 1953-ban alapított és az annak nevét viselő híres bankcsoportot.

A főleg privátbanki szolgáltatásokra és vagyonkezelésre szakosodott genfi székhelyű Edmond de Rothschild csoport saját bevallása szerint 173 milliárd svájci frank (57 909 milliárd forint) összvagyont kezel. Benjamin de Rothschild nettó magánvagyonát a Forbes üzleti magazin 1,5 milliárd dollárra (447,5 milliárd forint) becsülte.

A Rothschild-család múltja az 1700-as évekig nyúlik vissza. Frankfurból származnak, házukon egy vörös pajzs, roten schild volt látható, innen eredezik a nevük is. Egy ideig kereskedtek, végül a banki világban találták meg magukat, és egy időben a leggazdagabbak közé tartoztak. A család finanszírozta az egyik angol hadjáratot Napóleon ellen, később az ipari és a politikai szférát egyaránt hitelezték. A svájci magánbankot Benjamin apja alapította a huszadik században.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!