Havi 887 ezer forint értékben béreltek vécét Ivanka Trumpék biztonsági őrei

2021. január 15. – 08:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump legidősebb lánya, Ivanka Trump, illetve férje, Jared Kushner nem hagyta, hogy az őket védő biztonsági szolgálat házuk fürdőszobáit használja. Ezért a Fehér Ház egy garzonlakást bérelt az adófizetők pénzén havi 3000 dollárért (kb. 887 ezer forint), hogy oda járjanak vécézni a biztonságiak, írja a Washington Post.

Miután az őröket arra utasították, hogy ne használják Ivankáék 464 négyzetméteres házának egyik mosdóját sem, az őrök alternatívát kerestek. Például

elutaztak a messze lakó alelnökhöz, Mike Pence-hez, átugrottak az egykori elnökhöz, Obamához, vagy leszaladtak egy közeli kikötőbe végezni, amit végezniük kellett.

Végül a Fehér Ház az adófizetők pénzére kibérelt az őröknek egy stúdiólakást, hogy oda tudjanak vécére járni. Összesen több mint 100 ezer dollárt költöttek a vécé fenntartására.

A Fehér Ház később azt nyilatkozta, „ezek hamis vádak, Ivanka Trumpék háza mindig nyitva állt a hős férfiak és nők előtt”, azonban az Ivankáékat védő két őr is azt erősítette meg a Washington Postnak, hogy azokra a hősökre ez a vécék terén biztosan nem vonatkozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!