Donald Trump állítólag nem hajlandó kifizetni Rudy Giulianit

2021. január 14. – 15:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába is próbált meg mindent Donald Trump és ügyvédje, Rudy Giuliani, hogy bebizonyítsák az igazukat, ami szerint Joe Biden és csapata elcsalta a választást, nem jártak sikerrel, és ezután Trump állítólag úgy döntött: nem is hajlandó kifizetni Giuliani joggal követelt díját sem. Pedig Giuliani dolgozott rendesen: számtalan keresetet nyújtott be, és több államban is megtámadta a végeredményt.

A The Guardian szerint Trump és Giuliani között már teljesen megromlott a kapcsolat, ezután történt, hogy utasította közvetlen segítőit: ne fizessék ki Giulianit, akivel állítólag napi húszezer dolláros (közel 6 millió forintos) díjban állapodott meg. A Fehér Házban dolgozókat arra is utasította, hogy ne engedjék be az ügyvéd hívásait.

Közvetlen kapcsolatai szerint a Giulianival való szakításnak is köze van Trump izolációjához. Ugyanakkor Giulianinak nyilván nem tesz jót, hogy Trump megtagadta a jutalékai kifizetését, ezzel gyakorlatilag elfordulva tőle, miközben a Capitolium elleni támadásban vállalt szerepéért egyre többen kritizálják. Giuliani ugyanis azt találta mondani a kongresszus ülésének kezdete előtti nagygyűlésen Trump támogatóinak, hogy menjenek párbajra.

Erről Giuliani azt állítja, nem gondolt tényleges bajvívásra, és egyébként is, csak a gépek (szavazógépek) közötti viadalra utalt.

„Tulajdonképpen ha megnézi, láthatja, hogy az egész akkor került szóba, amikor arra buzdítottam, hogy engedjék, hogy megvizsgáljuk a gépeket. És ezután mondtam, hogy amennyiben nekik van igazuk, a párbaj eredménye az lesz, hogy megszégyenülünk, ha pedig nekünk, akkor börtönbe kerülnek.”

Bővebben itt írtunk arról, hogyan jött képbe még a Trónok harca is, amikor az ügyvéd a The Hillnek nyilatkozott a párbajra hívásról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!