Ausztráliában kötött ki egy amerikai versenygalamb, és most egy hajszálon függ az élete

2021. január 14. – 12:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elpusztíthatnak Ausztráliában egy versenygalambot, amelyik az Egyesült Államokból érkezett, 13 ezer kilométert megtéve szelte át a Csendes-óceánt, írja az MTI. Az ausztrál hatóságok szerint fenyegetést jelent az élelmiszer-biztonságra és a helyi madárvilágra.

A galamb december 26-án bukkant fel a Melbourne-ben élő Kevin Celli-Bird (tényleg így hívják a férfit! – a szerk.) udvarán. A lábán lévő kék szalag alapján a sikerült kideríteni, hogy a madár egy Oregon állambeli versenyről tűnt el október 29-én. Joe-nak nevezte el a megválasztott amerikai elnök után.

Képünk illusztráció: a brit miniszterelnöki rezidencia macskája, Larry veti rá magát egy gyanútlan galambra. Fotó: Telex
Képünk illusztráció: a brit miniszterelnöki rezidencia macskája, Larry veti rá magát egy gyanútlan galambra. Fotó: Telex

Az oklahomai székhelyű Amerikai Versenygalamb Egyesület azóta megerősítette, hogy a madár gazdája Montgomeryben él. Celli-Birdnek azonban egyelőre nem sikerült kapcsolatba lépnie vele.

Szakértők szerint Joe egy teherszállító hajó potyautasaként szelhette át a Csendes-óceánt.

A galamb nem csupán az ausztrál média, hanem a híresen szigorú ausztrál karanténhatóság figyelmét is felkeltette. Utóbbi fel is vette a kapcsolatot Celli-Birddel, arra kérve a férfit, hogy fogja be a madarat.

„Azt mondták, ha a madár Amerikából érkezett, aggódnak az esetleges madárbetegségek miatt”

– mondta a férfi, hozzátéve, hogy azt az egy alkalmat leszámítva, amikor megnézte a galamb lábán lévő szalagot, nem sikerült megközelítenie az állatot.

Celli-Bird szerint a karanténhatóság most egy hivatásos madárbefogó felbérlésén gondolkodik.

Az ügyben megszólalt a biológiai biztonságért felelős mezőgazdasági hatóság is, amely szerint a madár nem maradhat Ausztráliában, mert veszélyt jelenthet az ország élelmiszer-biztonságára és a vadon élő madarak populációira.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!