Bemutatták az EU-s határvédők első saját egyenruháját

2021. január 11. – 17:48

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett az első EU-s határvédelmi egyenruha. A Frontex először kap saját, egységes egyenruhát,

amit az EU reprezentálására viselnek majd az EU-s határőrök munkájuk során.

A Frontexnek, az EU határvédelmi szervének feladata a határellenőrzés az európai schengeni övezetben a schengeni övezet tagállamaival együttműködve. 2021-ra a szervezet közel 1000 alkalmazottat fog foglalkoztatni, akiknek majdnem egynegyedét a tagállamok küldték, és akik visszatérnek a katonai szolgálatukba, miután befejezték megbízatásukat a Frontexnél.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass