Több mint ezer autó rekedt az autópályán Japánban a heves havazás miatt

2021. január 10. – 08:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 2013-as magyarországi rendkívüli hóhelyzethez hasonló képek érkeztek Japánból, ahol több mint ezer autó ragad be az autópályákon, autóutakon a rendkívüli havazás miatt. Az ország középső részén olyan intenzív havazás volt már szombaton, hogy az autós közlekedés mellett a vasúti szolgáltatás egy részét is fel kellett függeszteni vasárnapra, írja a Japantoday.com.

Fotó: NAOYA AZUMA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP
Fotó: NAOYA AZUMA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

A cikk szerint egy 25 éves nő és egy 44 éves férfi rosszul lett, őket kórházba kellett szállítani. A mentési munkálatokban a japán szárazföldi véderő tagjai is részt vesznek. A Nyugat-Japán Vasúttársaság pedig felfüggesztett néhány járatot Tokió és Kanazawa között.

A japán meteorológiai szolgálat további heves havazásra figyelmeztette, hétfőn várhatóan leginkább az ország északi és nyugati részén.

Közben az MTI azt írja, a heves havazás miatt vasárnap egy ember meg is halt, 76 pedig megsérült Japán nyugati partvidékén. A sérülések legtöbbjét a tetőkről és a fákról lehulló hó, jég, valamint a hóeltakarítás során keletkezett balesetek okozták.

A legnagyobb sziget, Honsú északi részén fekvő Niigata prefektúra hatóságai felkérték a védelmi erőket, hogy nyújtsanak segítséget az idősotthonok tetőinek letisztításához, a hóeltakarításhoz, mert félő, hogy a tetőszerkezetek nem bírják ki a rájuk nehezedő hó terhét. A rendkívüli időjárás miatt több 500 légijáratot töröltek már a hatóságok.

Az országnak nincs szerencséje ezekkel a havazásokkal, legutóbb tavaly decemberben volt hasonló helyzet: a Tokiót és Niigatát összekötő autópályán akkor is vagy ezer autós töltötte az éjszakát az autójában, mivel a hatalmas havazás miatt majdnem 20 kilométeres dugó alakult ki az autópályán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!