Magukra hívták a rendőröket a balszerencsés brit betörők

2021. január 8. – 18:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ráülhetett a telefonjára egy brit betörő és véletlenül felhívta a rendőrséget, akik így végighallgatták a betörési kísérletet – írja a Guardian. A rendőrök még a kiérkező járőröket is hallották, mert a gyanúsítottak nem vették észre, hogy vonalban vannak.

Az egyik férfi 49 éves, a másik 42 és a Staffordshire-i rendőrök betörés gyanúja miatt tartóztatták le őket. Egy felügyelő még viccelődött is az esettel a Twitteren. Az eset szerda este történt, a gyanúsítottak még csütörtök délelőtt is őrizetben voltak.

Nem gyakori, de máskor is előfordult már, hogy bűnözők saját magukat köpik be. 2013-ban egy amerikai párost hívta magára a rendőröket, miközben egy autót próbáltak meg ellopni. A rendőrök végighallgatták, ahogy végigmennek a terven, sőt, a kiérkező rendőr tette le a telefont.

Egy 25 éves angol férfi ugyan nem hívta magára a rendőröket, de szinte akár azt is tehette volna: egy iskolából lopott el laptopokat, de a tett színhelyén hagyta a telefonját. Mikor az anyja felhívta, hogy rákérdezzen, hol van, a telefont már a rendőrök vették fel, így gyorsan azonosították a betörőt. A férfi mindent beismert, 26 hét szabadságvesztést kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!