Trump megtiltotta az Alipay és még hét másik kínai alkalmazás használatát

2021. január 6. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendelettel tiltotta meg kedden nyolc kínai alkalmazás, köztük az Alipay és a WeChat Pay használatát Donald Trump amerikai elnök. A rendelet csak 45 nap múlva lesz hatályos, ami azonban már Joe Biden megválasztott elnök hivatali idejére esik, így hatása nem teljesen egyértelmű, de az MTI azt írja, várhatóan tovább élezi majd a Kínával kirobbant kereskedelmi háborút és a felek közti súrlódásokat.

A Financial Times szerint Trump azzal indokolta a döntést, hogy a rendeletben meghatározott kínai alkalmazások fenyegetést jelentenek az Egyesült Államok biztonságára, az ország külpolitikájára és a gazdaságra, ugyanis azzal, hogy ezeket a felhasználók telepítik a mobiltelefonokra, tabletekre és számítógépekre, számos szenzitív adathoz biztosítanak hozzáférést.

Az Alipay széles körben használt digitális pénztárca, amely az Alibabát és az AliExpress-t is birtokló Jack Ma e-kereskedelmi milliárdos vállalatbirodalmának része. Trump betiltotta a WeChat Payt is, amelyet a Tencent technológiai óriás üzemeltet, és amely Kínában a legelterjedtebb digitális fizetési rendszer. A rendeletben megnevezetett további alkalmazások a CamScanner, a QQ Wallet, a SHAREit, a Tencent QQ, a VMate és a WPS Office.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!