190 millió forintnyi tartozást engedett el rákos betegeinek egy onkológus Amerikában

2021. január 5. – 14:24

Másolás

Vágólapra másolva

Omar Atiq 30 évig működtetett onkológiai centrumot Arkansasban, tavaly év végén vonult vissza a praktizálástól. Közben rádöbbent, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt rengeteg betege nem tudta kifizetni a kezelés költségeit, jelentős tartozást halmozott fel. De ahelyett, hogy behajtatta volna rajtuk a pénzt, Omar Atiq karácsony előtt írt a rákos betegeinek, hogy elengedi a tartozásukat. „Átgondoltuk a feleségemmel, és arra jutottunk, hogy megtehetjük, ezért így is cselekedtünk”, nyilatkozta az orvos.

Nem kevés pénzről volt szó: 200 betegének volt kiugróan magas az elmaradása, az össztartozásuk 650 ezer dollárra rúgott, vagyis átszámítva 190 millió forintnyi tartozást engedett el csak úgy a pakisztáni származású onkológus.

A behajtó cég vezetője, akivel együtt dolgozott Omar Atiq, azt mondta: az orvos mindig is egy törödő ember volt. David Wroten, az arkansasi orvostársaság alelnöke elmondta, Omar Atiq még korábban felhívta, hogy nem ütközik-e az orvosi etikába az adósságok elengedése. Atiqot az egyik legokosabb és legegyüttérzőbb orvosnak nevezte, akivel valaha találkozott. Mióta felhagyott az aktív praktizálással, Omar Atiq az Arkansasi Orvosi Egyetem professzoraként dolgozik. (BBC)

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!