Már három halálos áldozata van a norvégiai földcsuszamlásnak, hét embert még keresnek

2021. január 2. – 21:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton két újabb holtestet találtak, így már három halálos áldozata van az Oslótól körülbelül 30-40 kilométerre történt földcsuszamlásnak. A természeti katasztrófa szerdán, egy Ask nevű településnél történt, több mint ezer embert kellett evakuálni a környékről. Eddig egyedül egy kutya került elő élve a romok alól.

Összesen tízen sérültek meg a földcsuszamlás következtében, egyikük súlyosan. Nagyon sok lakóház semmisült meg, volt, amit egyszerűen kettészakított a földmozgás. Erna Solberg miniszterelnök szerint ez volt az egyik legnagyobb földcsuszamlás, amit az országban eddig tapasztaltak.

A földcsuszamlás helyszíne – Fotó: Fredrik Hagen / NTB / AFP
A földcsuszamlás helyszíne – Fotó: Fredrik Hagen / NTB / AFP

Még további hét embert keresnek a hatóságok, a mentési munkálatok irányítója, Roy Alkvist azt nyilatkozta, hogy van még remény a megtalálásukra. Abban bíznak, hogy talán oxigénhez jutnak a romok között. Korábban azt közölte a rendőrség, hogy nyolc felnőttet és két gyereket keresnek, a most megtalált áldozatok személyazonosságáról viszont még nem adtak ki információt.

A rossz időjárási körülmények és a nappali időszak rövidsége is nehezíti a mentőcsapatok dolgát, a mentésbe a svédek is bekapcsolódtak. A légi keresés idejére a teljes légi forgalmat leállították a térségben. (Aljazeera)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!