Leszakított fej és végtagok: többen meghaltak a szilveszteri tűzijátékozás miatt

2021. január 1. – 16:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A franciaországi Boofzheim településen, Strasbourgtól mintegy 30 kilométerre délre egy felrobbanó tűzijáték leszakította egy 25 éves férfi fejét, írja az MTI a helyi hatóságokra hivatkozva. Egy másik, 24 éves férfi is megsebesült a balesetben az arcán, őt kórházban ápolják. Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Egy helyi lap értesülése szerint a tűzijáték először nem robbant föl, amikor meggyújtották és eldobták, de amikor a két férfi emiatt közel ment hozzá, akkor igen. Ebben a régióban december eleje óta tilos a tűzijátékok értékesítése és használata magánszemélyeknek.

Ráadásul a szabályok ellenére többen is meghaltak, vagy súlyosan megsebesültek szilveszteri tűzijáték-balesetekben Európában, 2021-re virradóra is. Németországban legkevesebb egy ember vesztette életét tűzijátéktól: egy 24 éves férfi az ország keleti felén lévő, Brandenburg tartományi Rietz-Neuendorfban. A szerkezet házi készítésű volt – közölte a helyi rendőség, amely további házi készítésű pirotechnikai eszközöket kobozott el a helyszínen.

A nyugat-németországi Osnabrückben, egy épületben szintén egy házi készítésű tűzijátéktól életveszélyesen megsebesült egy 21 éves férfi: bizonyos végtagrészei leszakadtak. Két másik fiatal is megsebesült a balesetben, egyikük súlyosan. A rendőrség szerint az épület életveszélyessé vált.

A közép-németországi Springstille faluban egy idő előtt felrobbanó tűzijátéktól szintén súlyosan megsebesült egy 24 éves fiatal. Elképzelhető, hogy elveszíti a látását – közölte a rendőrség. Essenben egy fiatalokból álló banda tűzijátékkal támadt a rendőrökre.

Berlin Neukölln nevű városrészében kigyulladt és összeomlott egy élelmiszer-áruház. A tűz valószínűleg egy szeméttárolóban keletkezett, és átterjedt az áruház belsejére, ahol tűzijátékokat is árultak. A tűzoltók ez utóbbi körülmény miatt nem közelíthették meg mindenütt a lángokat, így azok végül az épület összeomlását okozták. Ebben a tűzesetben senki nem sérült meg.

Németországban is tilos volt a tűzijáték kereskedelme szilvesztert megelőzően, de a használata nem.

Eközben az észak-olaszországi Asti helységben egy 13 éves fiú halt meg egy szilveszteri partin felrobbanó tűzijátéktól. A hasát érte súlyos sebesülés – közölte a rendőrség. A fiút még élve kórházba tudták szállítani, de ott meghalt. Szerte Olaszországban egyébként több tucatnyi ember sebesült meg tűzijátéktól, noha jóval kevesebb, mint a korábbi években. Milánóban egy férfi elvesztette két ujját, sorolja az európai tűzijáték-baleseteket az MTI összegzése.

Irakban a fővárosban és több vidéki városban több mint hatvanan sebesültek meg felrobbanó tűzijátéktól, illetve éles lőszertől, amely vaktában leadott lövésből származott. Egy ember meghalt. A sebesülések felét egy kirkuki bevásárlóközpontban keletkezett tűzeset okozta – közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy még nem ismernek minden esetet.

A Fülöp-szigeteken pedig mintegy ötvenen sebesültek meg szilveszterkor meggyújtott tűzijátéktól, ami jóval kevesebb, mint a korábbi években, mert ezúttal tilos volt a pirotechnikai eszközök használata. Az ötven sebesült mindegyikét kórházba kellett szállítani. Egyiküket egy eltévedt éles lőszer sebesítette meg.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!