Egy tengeri világítótornyon találtak meg egy 64 éves ausztrál férfit, aki 3 métert zuhant a hajójából, majd leúszott 2 kilométert a toronyig

2020. december 30. – 16:11

Másolás

Vágólapra másolva

A tengerben álló világítótoronyba kapaszkodva találtak meg egy férfit három órával azután, hogy hajója a kelet-ausztráliai Birbie-szigeten partra sodródott – írta az ausztrál ABC alapján az MTI.

Egy 13 méter hosszú hajó bukkant fel a Birbie-sziget és Caloundra település között a parton kedd délután, egy közeli strand vízi mentői vették észre, hogy a part felé sodródik. A hajóban megtalálták a férfi kutyáját, Mitch-et, és a telefonját.

Mitch, a bajba került hajós kutyája – Kép: 9 News Australia / YouTube
Mitch, a bajba került hajós kutyája – Kép: 9 News Australia / YouTube

Három órával később, a Birbie-szigettől 2,5 kilométerre akadtak rá egy 64 éves férfira, aki majdnem két kilométert úszott a világítótoronyig. Felmászott a létráján és a tetejéről integetett segítségért.

Miután kimentették, David Simpson, aki tapasztalt hajós, a Channel Nine egyik műsorában elmondta, akkor zuhant a vízbe, amikor egy erős hullám lökte meg a hajó oldalát. Nagyjából 2,5-3 métert esett.

Két helikopterrel és hat-hét hajóval indultak a keresésére. A mooloolabai parti őrség vezetője szerint szerencsétlen helyen esett vízbe a férfi, mert a Birbie-sziget partján senki sem volt. „Szerencse, hogy el tudott úszni a toronyig és fel tudott rá mászni” – tette hozzá Ian Hunt.

„Nehéz perceket élt át, miközben a mentésre várt. Két hajó is elment mellette, amíg a vízben úszott, anélkül, hogy észrevették volna. A toronyból integetve sem látták meg a hajósok, az egyik helikopterről sikerült végül megpillantani” – mesélte.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kövess minket Facebookon is!