Kirúgtak egy ohiói rendőrt, miután lelőtt egy fegyvertelen fekete férfit

2020. december 29. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva

Kirúgtak hétfőn Ohióban egy rendőrt, mert múlt héten lelőtt egy fegyvertelen fekete férfit. A férfi életét vesztette, írja a Reuters.

A város rendőrfőkapitánya szerint észszerűtlen fegyverhasználat miatt menesztették a rendőrt, aki 19 éve dolgozott a rendőrségnél. Thomas Quinlan vezérfőnök szerint a lelőtt férfi, a 47 éves Andre Maurice Hill „értelmetlen erőszak” áldozata lett. Hozzátette, a rendőr olyan kötelességszegést követett el, aminek „a munkájába kell kerülnie”.

„Ideje a változásnak”: tiltakozók Hill halála után az eset helyszínén – Fotó: Megan Jelinger / Reuters
„Ideje a változásnak”: tiltakozók Hill halála után az eset helyszínén – Fotó: Megan Jelinger / Reuters

Hillt a rendőr egy ház garázsában lőtte le, miután a a szomszédok december 22-én felhívták a rendőrséget azzal, hogy valaki a hajnali órákban beindítja, majd leállítja az autóját, ezzel bőgetve a jármű motorját. A rendőr testkamerájának képe a vizsgálatokon azt mutatta, Hill a rendőr érkezésére kijött a garázsból, egyik kezében egy mobiltelefont tartva, és habár a másik keze nem látszott, a vizsgálatokból kiderült, hogy fegyver nem volt nála.

Az eset után többen kivonultak a helyszínre, hogy a feketék ellen elkövetett erőszak ellen tiltakozzanak. A lövöldözés miatt külön állami szintű bűnügyi vizsgálat van folyamatban. A kirúgott rendőr társának szerepét is vizsgálják.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!