Beosztottja mérgezhetett meg egy kínai producert

2020. december 27. – 18:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

39 éves korában elhunyt Lin Qi kínai producer, aki többek között a Trónok harca-sorozat alkotóival dolgozott együtt egy Netflix-sorozaton. A halálhírt a férfi családja közölte, és a Yoozoo Games vezetősége is megerősítette. Lin alapítója és CEO-ja volt a Yoozoo-nak, ami irányítása alatt sikeres médiavállalattá nőtt. A rendőrség közlése és a kínai sajtó információi alapján Lin Qi-t valószínűleg meggyilkolták – írja a Variety.

A producer december 16-án ment kórházba, mert nagyon rosszul volt, másnapra már beállt nála az agyhalál. Az orvosok addigra értesítették a rendőrséget, mert mérgezésre gyanakodtak. A sanghaji rendőrség szerdán közölte, hogy egy Lin családnevű, 39 éves férfit valószínűleg megmérgeztek, a gyanúsított pedig egy Xu családnevű illető. A China Economic Weekly és más kínai orgánumok hamar összerakták, hogy az áldozat Lin Qi, a gyanúsított pedig valószínűleg Xu Yao.

Lin Qi (fotó: Yoozoo)
Lin Qi (fotó: Yoozoo)

Lin 2009-ben alapította a Yoozoo-t, ami ma már Kína kilencedik legnagyobb videojáték-kiadója. A cég online játékokkal kezdte pályafutását (a böngészőben játszható Game of Thrones is a Yoozoo-nál fut), később a mobiljátékiparban is megvetette a lábát, az utóbbi években pedig a filmkészítésben próbált szerencsét. E téren a vállalat legnagyobb fogása az volt, hogy megszerezte Liu Cixin kínai író sci-fi trilógiája, A háromtest-probléma megfilmesítési jogait (a trilógia első regénye Hugo-díjat nyert). A Yoozoo több filmet is tervezett a regényekből, ám ezek nem valósultak meg, jóval gyümölcsözőbbnek ígérkezik viszont az a szeptemberben bejelentett, szintén A háromtest-problémából készülő Netflix-sorozat, amit közt a Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és D.B. Weiss felügyel, és Lin volt az executive producere. A Yoozoo korábban befuccsolt mozifilmjeiért felelős adaptációs részleget Xu Yao vezette. A China Economic Weekly azt írja, Xunak az utóbbi időben több szakmai vitája volt Linnel, és a részlegvezető fizetése is csökkent. Ugyanakkor a gyanúsított az eddigi sajtóértesülések szerint nem tett vallomást, így az sem ismert, Lin halálát milyen méreg okozta. Az egyik kezelőorvos szerint valamilyen, a gömbhal mérgéhez hasonló idegméreg lehetett.

A Yoozoo vezetősége közleményében azt írta, keresik Lin utódját, és a vállalat további működése zavartalan lesz. A producer beosztottjai A háromtest-probléma egyik idézetével búcsúztak főnöküktől.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!