500 állatot mészároltak le spanyol vadászok Portugáliában, a helyi tisztviselők felelősségre vonást kérnek

2020. december 24. – 20:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Portugál tisztviselők felháborodtak, miután a vadászok több mint 500 szarvast és vaddisznót mészároltak le az ország közepén található vadászati övezetben, írja a BBC.

João Fernandes környezetvédelmi miniszter szerint a 16 spanyol vadász által elkövetett mészárlás olyan „környezeti bűncselekmény, amiért felelősségre kell vonni őket”. A mészárlás feltehetően a fővárostól, Lisszabontól kb. 40 km-re, az Azambuja közelében lévő Torre Bella vadászövezetben történt. A vadászok később posztoltak is Twitteren az állatokról.

Az 1100 hektáros részt a lap szerint elkerítették, így a területen lévő 540 állatnak nem volt lehetősége elmenekülni sem. A Környezetvédelmi Minisztérium keddi nyilatkozatában kijelentette, hogy „az állatok válogatás nélküli lemészárlásának semmi köze a vadászathoz, amelynek olyan gyakorlatnak kéne lennie, mely hozzájárul a biológiai sokféleség és az ökoszisztéma fenttartásához”.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!