Minisztériumi címet kapott a macska, akit egy orosz hulladékfeldolgozóban mentettek ki egy lezárt zacskóból

2020. december 24. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

A regionális környezetvédelmi miniszter asszisztensévé nevezték ki azt a macskát, amelyet a központi orosz hulladékfeldolgozó üzemből mentettek ki szerdán, írja a Moscow Times.

A héten terjedt el egy videó, amiben az üzemben dolgozó egyik munkás a szállítószalagon lévő egyik lekötözött műanyagzacskóból kiment egy macskát:

Az állatorvosok szerint a macska valószínűleg házi cica. A dolgozó elmesélése szerint nem nyávogott és nem is mozdult, az üzem munkásai azért bontották fel a zacskót, hogy kiszűrjék belőle a fémhulladékot. Az állatot az Uljanovszk régió környezetvédelmi minisztériumába vitték, a hivatal nyilatkozatában azt írta,

„A macskát a minisztériumunkba visszük és minden alkalmazott felelősséget vállal érte.”

A minisztérium vezetője, Gulnara Rakhmatulina hozzátette a macska eredeti gazdáinak címezve, hogy „aki nem tud vigyázni egy állatra, az vigye inkább menhelyre”. A cica, aki azóta kabineti címmel büszkélkedhet, már a harmadik állat, amit az üzemben mentenek.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!