Ferenc pápa arra kérte a bíborosokat és püspököket, hogy fejezzék be az intrikákat

2020. december 22. – 06:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa idei karácsonyi üzenetében is jobbító szándékú kritikával illette a bíborosokat, püspököket és a vatikáni hivatalnokokat. Arra kérte őket hétfőn az Apostoli Palotában, hogy hagyjanak fel az intrikákkal, írja az MTI.

A katolikus egyházfő a korábbi években is arra használta fel ezt az alkalmat, hogy alaposan megbírálja a pápai állam papságát. Egy alkalommal egyenesen „lelki Alzheimer-kórban” szenvedőknek nevezett egyeseket.

Az egyházon belüli konfliktusok – a jobb- és baloldaliak, illetve a progresszívek és a tradicionalisták között – csak ártanak az egyháznak, és eltorzítják igazi természetét. „Emiatt jó volna, ha elkerülnénk a konfliktusokat, és újra azt érezhetnénk, hogy ugyanazon az úton járunk” – mondta a pápa.

Az egyházfő szerint a válság nem ugyanaz, mint a konfliktus, mert a válság az egyházban lehetőség a megújulásra, de a konfliktusok csak „felemésztik az energiánkat, és jó alkalmat adnak a gonosznak a kísértésre”.

Az első rossz, amelyhez a konfliktusok vezetnek bennünket, és amelyet el kell kerülnünk, a szóbeszéd, a tartalmatlan csevegés, aminek az az eredménye, hogy végül csak magunkkal foglalkozunk. Itt lesz a válságból konfliktus.

Kövess minket Facebookon is!