Videó: Újraélesztettek egy elütött elefántborjút egy thaiföldi úton

2020. december 22. – 12:35

Videó: Újraélesztettek egy elütött elefántborjút egy thaiföldi úton
Mana Srivate azt mondta, hogy 26 év alatt ez volt az első, hogy CPR-rel sikeresen újraélesztett egy beteget – Fotó: Kunchaylek / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Sikeresen újraélesztettek egy elefántborjút, amit egy motoros ütött el Thaiföldön – írja a Reuters. Az elefánt valószínűleg egy csordával próbált meg átkelni az úton.

Mana Srivate 26 éve foglalkozik emberek megmentésével, de vasárnap este épp nem volt szolgálatban, mikor meg kellett mentenie az elefánt életét. Cardiopulmonalis újraélesztést (CPR) hajtott végre az állaton, amit videóra is vettek. A háttérben Srivate társai a kábult motorost látják el.

Srivate elmondása szerint nagyjából 10 percen át próbálta újraéleszteni a borjút, de aggódott, mert hallotta a rokonok hívó tülkölését. Szerencsére a kiselefánt egyszer csak megmozdult, és szinte azonnal lábra is állt.

Az elefánt az újraélesztés után nem sokkal már lábra is állt – Fotó: Kunchaylek / Reuters
Az elefánt az újraélesztés után nem sokkal már lábra is állt – Fotó: Kunchaylek / Reuters

„Csak tippeltem, hogy hol lehet egy elefánt szíve, az emberekből és egy videóból indultam ki, amit egyszer a neten láttam”

– mondta Srivate.

Az elefántot elszállították, hogy ellássák, majd a baleset helyszínén szabadon engedték, hátha a környéken jár még a csordája. Srivate szerint az anya hamar visszatért, amint meghallotta a borjú hívását.

A motoros és az elefánt is súlyos sérülések nélkül vészelte át a balesetet.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!