Robert Fico a Magyar Nemzetnek: Soros egy nemzetközi pénzügyi csaló

2020. december 21. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

E-mailben adott interjút a Magyar Nemzetnek Robert Fico volt szlovák miniszterelnök.

Szerinte a kettős mérce gyakori munkamódszer az Európai Tanács ülésein. A volt szlovák miniszterelnök, az ellenzéki Irány–Szociáldemokrácia (Smer-SD) vezetője a napokban elítélte a jelenlegi pozsonyi kormányt, amiért az nem állt ki Magyarország és Lengyelország mellett az EU-költségvetésével kapcsolatos jogállamisági vitában. Robert Fico közölte: az EU-csúcsértekezleten elért megállapodás Magyarország és Lengyelország hatalmas diplomáciai sikere.

Soros Györgyöt nemzetközi pénzügyi csalónak nevezte, „amikor meghallottam, hogy az előző köztársasági elnök, Andrej Kiska meglátogatta Sorost New York-i irodájában, majdnem lefordultam a székemről”, tette hozzá.

A szlovák–magyar kapcsolatokról is kérdezték Ficót, aki felidézte, hogy 2016-ban egy korábban elképzelhetetlen koalíciót hozott létre a Smer-SD, a Szlovák Nemzeti Párt és a Most–Híd között. „A kormány nem csupán kitöltötte négyéves mandátumát, de számos magyar nemzetiségű politikus mondta el nyilvánosan, hogy a Smer-kormányok sokkal többet tettek a magyar kisebbségért, mint amikor a magyar pártok jobboldali koalícióknak voltak a tagjai.”

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!