Holtan találtak egy híres orosz kutató-biológust Szentpéterváron

2020. december 21. – 06:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

FRISSÍTÉS 8:55-kor: A rendőrség gyanúja szerint gyilkosság történt, a nyomozók egy 45 éves férfit gyanúsítanak, és vettek őrizetbe. A gyanúsított az áldozat egykori osztálytársa, aki vendégül látta otthonában az elismert biológust.

Eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette Alekszandr Kaganszkij, Oroszország egyik vezető kutatója, írja az Interfax hírügynökség. Holttestét egy szentpétervári toronyház udvarán találták meg. A 45 éves férfi a tizennegyedik emeletről esett ki.

A vizsgálat eddigi adatai szerint Kaganszkij az egyik barátjánál járt a tragédia előtt. Valamin összevesztek, majd a kutató öngyilkos lett, legalábbis ezt állította Kaganszkij vendéglátója, aki információk szerint a biológus egykori osztálytársa volt.

Bulvárlapok kész tényként kezelték azt az információt, hogy Kaganszkij holttestén szúrt sérüléseket is találtak, de hivatalos információ egyelőre erről sincs, bár a vizsgálat eddigi adataiból annyit tudni, hogy a holttesten a zuhanás okozta halálos sérüléseken túli, erőszakos cselekedetekre utaló nyomok vannak.

A kutató-biológus a vlagyivosztoki egyetem orvostudományi központját vezette, szentpétervári munkái mellett. Szoros kapcsolatokat ápolt az Edinburgh-i Egyetemmel, ahol korábban tizenhárom évig dolgozott. Fő területe a rák elleni gyógyszer kifejlesztése volt, de egyes híradások megemlítették, hogy az utóbbi hónapokban, Skóciában dolgozva a koronavírus elleni oltás kidolgozásához is végzett kutatásokat.

Kaganszkij külföldi munkájából csak látogatóba érkezett Szentpétervárra, erre a rövidebb időre szállt meg egykori osztálytársánál, aki a hírek szerint mostanáig médiamenedzserként dolgozott.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!