Lezuhant egy szikláról fényképezkedés közben egy ausztrál nő

2020. december 21. – 13:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fotózkodás közben megbotlott és leesett egy 80 méteres szikláról egy ausztrál nő – írta meg a CNN.

A 38 éves asszony nem élte túl az esést.

A rendőrség szerint szombaton Rosy Loompa férjével és gyerekével túrázott épp az ausztráliai Grampians Nemzeti Parkban. A Boroka kilátóhelynél voltak éppen, amely egy sziklanyúlványnál helyezkedik el, ahonnan kilátás nyílik a környező hegyekre és városra.

Loompa ignorálta a figyelmeztető jelzéseket, átmászott a biztonsági korlátokon, hogy pózoljon egy szikla széléről. Közben azonban megbotlott, és lezuhant a szikláról.

A baleset tanúi hallották a nő kiáltását, segíteni azonban nem tudtak.

A kilátót szombat délutánra lezárták, a mentők és a rendőrök pedig hat órán keresztül dolgoztak, hogy leereszkedjenek a sziklafalon, és felhozzák a nő testét.

A Grampians Nemzeti Park egyik sziklaszirtje – Fotó: Jochen Schlenker / Robert Harding Premium / robertharding via AFP
A Grampians Nemzeti Park egyik sziklaszirtje – Fotó: Jochen Schlenker / Robert Harding Premium / robertharding via AFP

A nemzeti park egyik idegenvezetője, Graham Wood a Nine Newsnak beszélt arról, hogy épp fél órával a baleset előtt beszélt arról egyik csoportjának, hogy milyen sokan átmásznak a kilátó korlátain, és figyelmeztette őket, hogy „egyszer még le fog esni onnan valaki”.

A CNN szerint a kilátó kifejezetten népszerű turistalátványosság, és az Instagram is több ezer olyan képet dob fel a #BorokaLookout címkére, amelyen a túrázók a sziklaszirt legszélén fotózkodnak, ülve vagy akár a szirt szélén egyensúlyozva.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!