Meghalt a Boba Fettet eredetileg játszó színész, Jeremy Bulloch

2020. december 17. – 21:49

frissítve

Meghalt a Boba Fettet eredetileg játszó színész, Jeremy Bulloch
Fotó: jeremybulloch.com

Másolás

Vágólapra másolva

75 éves korában elhunyt Jeremy Bulloch brit színész, akinek legismertebb filmes megjelenése az eredeti Star Wars-trilógia Boba Fettje volt – írja az IGN Nordic. Ő játszotta a Han Solót üldöző fejvadászt A birodalom visszavágban és A jedi visszatérben is. A halálhírt eredetileg a színész hivatalos oldala írta meg.

Bulloch 1945-ben született Leicestershire-ben, és hamar a színészet felé fordult, 17 évesen már Hamletet játszott. Filmes pályája tévészerepekkel indult, a brit köztévén szerepelt például a Doctor Who vagy a Robin of Sherwood című sorozatokban. Filmes szerepei között találunk két James Bond-filmet is a Roger Moore-korszakból (A kém, aki szeretett engem, Polipka), de természetesen a legtöbb filmrajongó Boba Fett miatt jegyezte meg a nevét. A szerepet féltestvére, Robert Watts révén kapta, aki A birodalom visszavág egyik producere volt.

Bulloch páncélba bújva játszotta el a fejvadászt, ezért könnyen el tudott vállalni egy másik szerepet is A birodalom visszavágban: ő volt Sheckil hadnagy, egy nem túl jelentős birodalmi tiszt (a Sheckilre kiszemelt színész nem jelent meg a forgatáson, így Bulloch ugrott be a helyére). Egy kisebb cameója is volt a harmadik sorszámú Star Wars filmben, A sithek bosszújában Jeremoch Colton kapitány bőrében. Több régi Star Wars-szereplő színésztársához hasonlóan szívesen járt rajongói rendezvényekre és előadásokat tartott. 2018-ban vonult vissza ettől is.

Bulloch halálhírét megosztotta Daniel Logan is, a színész, aki a fiatal Boba Fettet játszotta a Star Wars: A klónok támadásában.

(cikkünket frissítjük)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!