432 fős gyerekpornó-hálózatot számoltak fel Olaszországban

2020. december 16. – 14:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint négyszáz tagot számláló gyerekpornó-hálózatot számolt fel az olasz rendőrség egy két éven át tartó titkos nyomozás eredményeképpen – jelentette az MTI.

A nyomozás 159 csoportot és csatornát tárt fel a Whatsapp és a Telegram üzenetküldő platformokon. Négyszázharminckét ember vett részt olyan fényképek és videók küldözgetésében, amelyeken szexuálisan bántalmaznak gyerekeket, köztük csecsemőket. Közülük 81 olasz, a többi 351 pedig külföldi állampolgár.

Tizenöt embert tetten értek. A pedofil csoportok vezetői között van egy 71 éves nápolyi optikus és egy húszéves munkanélküli férfi Velence környékéről. Az őrizetbe vett gyanúsítottak a társadalom sokféle rétegéhez tartoznak, a legkülönbözőbb polgári foglalkozásokat űzik, és életkoruk 18-tól 71 évig terjed.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Tud segíteni! Ha tudomása van bajba jutott, bántalmazott gyerekről, vagy aggódik, mert felmerül ennek a gyanúja, hívja a Gyermekvédő Hívószámot, a 06 (80) 212-021-et! A hívás anonim, ingyenes, és a szám a nap 24 órájában él. A veszélyeztettségről szóló jelzést a hívásokat fogadó szakemberek továbbítják az illetékes hatóság felé. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett szolgáltatásról itt talál bővebb információt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!