Felfüggesztett börtönt kapott Marcel kakas gyilkosa

2020. december 8. – 09:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kapott az a francia férfi, aki agyonlőtte Marcelt, a szomszédja kakasát, majd felnyársalta egy vasrúdra, mert dühítette a kukorékolás, írja az MTI. Az eset még májusban történt a franciaországi Ardeche-ben. A kakas gazdája, Sebastien Verney akkor igazságáért petíciót indított, melyet csaknem százezren írtak alá.

Forrás: a petíció oldala
Forrás: a petíció oldala

A szomszéd öt hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott, ezen kívül 300 eurós büntetést kell fizetnie és három évig nem tarthat fegyvert. „Ez nem teszi jóvá, ami történt” – mondta Verney az AFP-nek.

A petícióban borzalmas tragédiáról írt, amely lesújtotta a családot, valamint kiállt az ellen, hogy a vidékből múzeum legyen.

„Ki lesz a következő áldozat? A búgó vadgerle, az aratás, a növekvő paradicsomok, a szamárbőgés, a harangjaink zúgása vagy a legelő marháink?”.

Franciaországban nem ez az első eset, hogy bíróságra került egy kakas ügye, tavaly egy bíró Corrine Fesseau javára ítélt, amikor szomszédai zajszennyezéssel vádolták meg kakasát, Maurice-t a kora hajnali kukorékolása miatt.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!