Épphogy nevet váltott Fucking települése, valaki már vissza is festette a várostáblákat az eredeti névre

2020. december 8. – 17:41

Másolás

Vágólapra másolva

November végén írtunk arról, hogy Fucking, a felső-ausztriai falucska nevet változtat, mert már nem bírják a sok turistát, akik a város neve miatt látogatja meg őket. A város a

Fucking (ang., „baszás”, „kibaszott”) szóról Fugging-ra nevezte át magát december elején.

A szlengszótárban azóta a „fugging” kifejezés is létezik, ami az Urban Dictionary szerint „konszenzuális szexet jelent Fucking falu egy lakójával”, de ennek ellenére valakinek vagy valakiknek mégis az eredeti Fucking elnevezés hiányzott. Az OE24 beszámolója szerint ugyanis épphogy kihelyezték Fugging új tábláit, valaki az éj leple alatt visszagraffitizte a táblákat Fuckingra.

A falut hivatalosan jövő évtől nevezik majd Fuggingnak. A mostani graffitizés miatt az osztrák rendőrség nyomozást indított károkozás miatt. A lap szerint a rendőrség korábban arról is beszámolt, hogy az átnevezés híre óta sokan próbálkoztak a régi, Fucking-táblák lelopásával, illetve azok licitre bocsátásával mondván, hogy azok az „osztrák történelem darabjai”.

A falu neve egyébként évtizedes változtatásokkal lett végül a 18. században Fucking, ami körülbelül annyit tesz, hogy „Focko emberei”, illetve nyilván a hely, ahol ezek az emberek laknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!