Ha azt hitte, végleg lezárult a szlovákiai kakifantom-ügy, tévedett

2020. december 7. – 16:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha hiszi, ha nem: az elmúlt években Szlovákiában nem is egy, hanem két kakifantom is garázdálkodott. Legalábbis két embert is elítéltek a bíróságon azért, mert embereket kentek össze a saját ürülékükkel, illetve vizeltek le. És bár mindkét férfi esetében született ítélet, úgy tűnik, az egyik ügyet újra megnyitják.

„Az ügyben két személy is a rendőrség látókörébe került, az egyik egy ismert fitneszedző, Dušan, aki 12 esetet ismert be, és 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a másik pedig a hadsereg akkori vezérkari főnökének, Pavol Mackónak a fia, Martin, aki a végsőkig kitartott ártatlansága mellett, de ő is végül 14 hónap felfüggesztettet kapott” – írja a Paraméter.

Utóbbi elítélt azonban benyújtott az igazságügyi minisztériumhoz egy, az ügy újranyitására vonatkozó javaslatot, „a tárca pedig megkezdte a vizsgálatot ahhoz, hogy rendkívüli fellebbezéssel éljenek” – írják.

A férfit négy évvel ezelőtt első fokon még felmentették, mondván, nincs elég bizonyíték ellene, és a tanúvallomások sem koherensek. Aztán 2017-ben másodfokon elítélték, több áldozat is rámutatott a tárgyaláson, hogy ő volt, aki levizelte, vagy fekáliával kente össze őket.

Martin azt állítja, hogy több személyleírás is inkább illik a másik elítéltre, mint rá. „Pillanatnyilag az igazságügyi minisztérium kezdeményezésére a Pozsonyi IV. Járásbíróság gyűjti össze a rendkívüli fellebbezéshez szükséges dokumentumokat. Az ügyben a Legfelsőbb Bíróság hozhat döntést” – írja a szlovákiai lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!