Tigris támadt a netflixes dokusorozatból ismert állatpark 69 éves önkéntesére

2020. december 4. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tigris támadt csütörtökön a floridai Big Cat Rescue állatpark egyik önkéntesére, írja a BBC. A 69 éves Candy Crouser a szabályok ellenére benyúlt a rácsok közé, amikor ki akarta nyitni a karám ajtaját, ekkor harapta meg a nagymacska.

A park közleménye szerint a tigris majdnem letépte a nő karját, a közelben állók egy övvel és jegeléssel próbálták megmenteni a nő karját. A mentő húsz perc alatt érkezett ki, és kórházba vitte az önkéntest, aki 5 éve dolgozott a parkban. A Big Cat Rescue tájékoztatása szerint a nőnek három helyen tört el a karja, a válla pedig súlyosan megsérült.

A park neve a Netflix-féle Tiger King című dokumtumfilm-sorozatból lehet ismerős, a Big Cat Rescue vezetője, Carole Baskin évekig próbálta bezáratni a főszereplő, Joe Exotic tigrisparkját.

Candy Crouser végig eszméleténél volt, azt kérte, ne essen bántódása a tigrisnek a hibája miatt. Az állat elővigyázatosságból 30 napra karanténba került, a park szerint teljesen normálisan viselkedett, amikor az élelem közelébe került és megérezte a lehetőséget.

A baleset azon a napon történt, amikor az amerikai képviselőház elfogadta a törvényt, ami megtiltaná a magánszemélyeknek a nagymacskák tartását és kölykeik nevelését. Carole Baskin szerint a csütörtöki baleset is azt bizonyítja, hogy szükség van a törvényre. A park körülbelül 50 egzotikus állatnak, köztük oroszlánoknak, tigriseknek, hiúzoknak és szerváloknak ad otthont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!