Szingapúrban kerül forgalomba az első laborban előállított csirkehús

2020. december 2. – 10:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Engedélyt kapott Szingapúrban egy cég a laborban létrehozott, csirkefalatka formátumú hústermékének értékesítéséhez, amely a vállalkozás szerint

ez a világon az első forgalomba hozatali engedély az úgynevezett „tiszta hús” értékesítéséhez.

A BBC beszámolója szerint is az Eat Just vállalkozásé lehet az első kereskedelmi forgalomba kerülő „tiszta hús”, amihez nem kellett megölni egyetlen állatot sem. A San Francisco-i startup kimondottan a laborban fejlesztett húsra specializálódott. Kezdetben csak csibefalat formájában árusítják majd a terméket, de azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mikortól.


A cég szerint ugyanakkor az, hogy Szingapúr engedélyezte a lombikhús árusítását, óriási áttörés, és remélik, hogy hamarosan több ország követi a példájukat. Erre egyébként az Egyesült Államokban is kértek engedélyt, de Szingapúr előbb adott áldást a forgalmazásra.

A laborban tenyésztett húst őssejtekből, azaz álati eredetű sejtekből állítják elő, egyelőre igencsak drága procedúrával. Az Eat Just közölte, hogy Szingapúrban fogja gyártani a terméket, ahol azt is tervezi, hogy megkezdi egy mungóbab-alapú tojáspótlója gyártását, amelyet már most is értékesít az Egyesült Államokban.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!