Cher Pakisztánba utazott meglátogatni a világ legmagányosabb elefántját

2020. november 27. – 17:13

Másolás

Vágólapra másolva

A világhírű énekesnő és színésznő Pakisztánba látogatott a napokban, hogy találkozzon a világ legmagányosabb elefántjaként aposztrofált Kaavannal, akiért évek óta lobbiztak aktivisták és állatvédők, hogy jobb körülmények közé kerüljön. Az elefántot végül el fogják szállítani a pakisztáni állatkertből egy számára jobb körülményeket kínáló helyre, és mivel az énekesnő évek óta hangos szószólója az akciónak, kiment megünnepelni Kaavan költöztetését.

Az állatot vasárnap szállítják Kambodzsába, egy menedékhelyre, négy éve ugyanis a Négy Mancs nemzetközi állatjóléti csoport pert indított az állat rossz körülményeire hivatkozva a pakisztáni állatkert ellen. A gondatlanságból fakadó súlyos életkörülmények miatt a pakisztáni legfelsőbb bíróság májusban elrendelte a Marghazar állatkert bezárását Iszlámábádban, Kaavan itt élte le élete nagy részét, 35 évet.

Az állatorvosok túlsúlyosnak és alultápláltnak találták az elefántot, aki 2012-ben elveszítette párját is, és elszigeteltsége miatt viselkedési problémákkal küzdött. A szeptemberi orvosi vizsgálat azt mutatta, hogy Kaavan körmei megrepedeztek és benőttek, ami annak az eredménye, hogy évekig egy nem megfelelő burkolatú helyen élt, ez károsította a lábait. Állatorvosok egy, a teljes unalomra sztereotip viselkedést is észrevettek nála, mégpedig, hogy órákon keresztül előre-hátra rázza a fejét.

Martin Bauer a Négy Mancs csoport vezetője azt mondta, az elefántnak még a Kambodzsában való tartózkodása után is évekig tartó fizikai, sőt pszichológiai segítségre lesz szüksége. Az elmúlt három hónapban a Négy Mancs csapata, beleértve Dr. Amil Khalil állatorvost és az Iszlámábádi Vadvédelmi Igazgatóságot, felkészítették az elefántot az elszállításra.

Cher útitervét egyébként nem hozták nyilvánosságra, de pénteken biztosan találkozott Imran Hán pakisztáni miniszterelnökkel (erről videót is posztoltak), a miniszterelnöki hivatal szerint pedig az énekesnő várhatóan az utazás későbbi részében látogatja majd meg az elefántot.

(APNews)

(Borítókép: Aamir QURESHI / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!