A „nemzeti egységért” tiltják be a Salamon-szigeteken a Facebookot

2020. november 23. – 20:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A „nemzeti egység megőrzéséért” kapcsolnák le egy időre a Salamon-szigeteken a Facebookot – legalábbis ezzel védi magát a sziget kormánya, miután rengeteg kritikát kaptak a döntésért.

A kormány múlt héten jelentette be, hogy betiltaná a közösségi oldalt, amiért azon gyakori az online zaklatás és a rágalmazás – írta meg az Abc.

„Kötelességünk hogy nemzeti egységet és boldog együttélést hozzunk létre a népünk számára, a Facebook pedig aláássa ezeket a törekvéseinket.”

– mondta Manasseh Sogavare miniszterelnök. Hozzátette: a tilalommal főleg a fiatalokat akarják megvédeni, és nem arról van szó, hogy el akarnák őket hallgattatni.

Az ország maga rendkívül fiatal, a népesség 70 százaléka 30 év alatti. Nem meglepő, hogy a Salomon-szigetek lakói felháborodtak. Már csak azért is, mert az innen elszármazottak számára a közösségi média az egyik legfontosabb eszköz abban, hogy kapcsolatban maradjanak a családtagjaikkal. Az ellenzéki pártok is kritizálták a kormány döntését, ami szerintük nem áll elég biztos lábakon.

A tilalom részleteit egyelőre még nem tisztázták. Az Abc szerint a kommunikációért felelős hivatalos szervek nemsokára összeülnek, hogy kitalálják, hogyan is lehetne lekapcsolni a szigeten a Facebookot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!