Te megrekedtél! Ez több mint kínos! – közbeszólt a rendező a németországi tüntetésen, amikor meghallotta, milyen baromságokat beszél az egyik felszólaló

2020. november 22. – 23:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szólásszabadság elemi megnyilvánulását rögzítették a kamerák egy németországi tüntetésen, ahol a demonstrációt biztosító egyik szervező egyszerűen odament a színpadhoz, és a szónok szemébe mondta, hogy hülyeségeket beszél, és ő így nem hajlandó tovább biztosítani a rendezvényt.

A „másként gondolkodó” koronavírus tagadók által rendezett hannoveri demonstráción egy fiatal lány állt a színpadon. Arról beszélt, hogy hónapok óta van ellenállásban, küzd, beszédeket tart, demonstrációkra jár, szórólapokat oszt, tüntéseket jelent be, úgy érzi magát, mint Sophie Scholl. A nő azt mondta: 22 éves, pont annyi, amennyi Sophie Scholl volt, amikor a nácik 1943-ban kivégezték.

Ekkor lép az alacsony színpad elé az egyik rendező, aki odanyújtja neki a szervezők által viselt narancssárga láthatósági mellényt. A lány először nem érti, mit akar tőle a rendező, de aztán a felvételen hallani, hogy a férfi felháborodottan azt mondja neki:

Ilyen baromságokhoz én nem akarok rendező lenni.

Többen rászólnak a közönségből, hogy hagyja beszélni a lányt, de a rendező nem tágít. Azt mondja, aki ilyen baromságokat beszél, az elbagatellizállja a holokausztot. Majd újra a szónokhoz fordul, és azt mondja neki:

Mi ez a baromság? Hogyhogy Sophie Scholl? Uram, Isten! Te megrekedtél! Ez több mint kínos!

A rendezőt ezután elvezetik a rendőrök, a lány pedig hátat fordít a nézőknek, sírni kezd, majd földhöz vágja a mikrofont, és levonul a színpadról.

Azt, hogy a fiatal nő Sophie Schollhoz próbálta hasonlítani magát, a német közösségi médiában a legdurvább szavakkal illetik. Ezek közül még a finomabbak közé tartoznak az izléstelen, a műveletlen, a tiszteletlen, a nagyképű, a számító, az etikailag megkérdőjelezhető kifejezések.

Sophie Scholl a Fehér Rózsa nevű erőszakmentes tiltakozó szervezet tagja volt a második világháború idején Németországban. 1943. február 18-án testvérével együtt háborúellenes szórólapokat osztottak a müncheni egyetemen. Elfogták és átadták őket a Gestapónak. Sophie Schollt, testvérét és egy harmadik társukat 1943. február 22-én nyaktilóval végezték ki Münchenben.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!