Több százmillió forintot bukott egy jakartai koporsókészítő, aki áron alul adott el egy házára esett meteoritot

2020. november 20. – 12:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Becsapva érzi magát egy indonéz koporsókészítő, aki a házának tetejét átütő meteoritot 14 ezer dollárért (4,2 millió forintért) adta el egy amerikainak, de kiderült, hogy az űrkőzet ennél sokkal többet ér – írja az MTI.

A jakartai média pénteken számolt be róla, hogy az Észak-Szumátrán élő Joshua Hutagalung házának tetejét három hónapja áttörte egy égből pottyant meteorit. A férfi a Jakarta Postnak elmondta, hogy a kőzetet

egy amerikainak adta el 14 ezer dollárért, és csak most tudta meg, hogy valójában 1,8 millió dollárt (545 millió forintot) érhetett.

Forrás: kompas.com
Forrás: kompas.com

„Ha ez igaz, akkor hazudtak nekem, és nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta az újságnak a 34 éves férfi. A 2,2 kilogramm súlyú űrkőzetből 1,8 kilogrammot adott el. A 4,5 milliárd éves kőzetet Jared Collins amerikai meteoritszakértő vásárolta meg tőle 200 millió rúpiáért (14 ezer dollárért). „A 200 millió rúpiát arra költöttem, hogy a családomnak és árváknak segítsek, hozzájárultam egy templom építéséhez és megjavíttattam a szüleim sírját” – mesélte Hutagalung, aki korábban egy Facebookon-posztban írt róla, hogy a házára esett egy meteoritdarab.

Mint mondta, eleinte nem akarta eladni, de mikor Collins további 14 millió rúpiát (300 ezer forintot) ajánlott fel neki a tető megjavítására, beadta a derekát.

Collins egy amerikai gyűjtőnek adta el a meteoritot, aki a brit The Sun értesülése szerint az Arizónai Állami Egyetem Meteoritkutatási Központjában helyezte el, ahol folyékony nitrogénben tárolják. Hutagalung elmondta, hogy a meteoritból nála maradt részt megosztotta a családtagjaival, és akármilyen értékes is, nem szándékozik eladni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!