A megismételt szavazatszámlálás is Biden győzelmét hozta Georgiában

2020. november 20. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A megismételt georgiai szavazatszámlálás csütörtökön megszületett eredménye megerősítette Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét a hagyományosan republikánus többségű amerikai tagállamban. A hivatalos beszámoló szerint Biden 12 284 szavazattal győzött, ami azt jelenti, hogy a két jelölt között az első eredményhez viszonyítva közel kétezer szavazattal csökkent a különbség.

A szűk különbség miatt Trump kérhet még egy újraszámlálást. Biden csapata közleményben azt írta az eredményről, hogy az újraszámlálást után kiderült, amit már eddig is tudtak: az államban Joe Bident választották meg elnöknek az emberek.

Az újraszámlálás legfontosabb megállapítása,, hogy az államban nem történt kiterjedt csalás.

A kézzel történő szavazatszámlálás eredményéről Brad Raffensperger republikánus államminiszter számolt be. Ahhoz, hogy hivatalossá váljon az eredmény, Georgia törvényei szerint Brian Kemp republikánus kormányzónak is alá kell még írnia. A politikuson nagy volt a nyomás, Trump legalább hatszor említette meg a Twitter-oldalán, arra biztatta, hogy legyen kemény, fordítsa meg az államot a republikánusoknak, illetve vegye kezébe a procedúrát, miután kiderült, hogy a vizsgálat nem tárt fel kiterjedt választási visszaélést. (MTI/CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!