Öngyilkos merénylő robbantott egy szomáliai étteremben

2020. november 17. – 15:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Hatan életüket vesztették a szomáliai főváros, Mogadishu egyik éttermében kedden elkövetett öngyilkos pokolgépes merényletben – közölte az MTI Sadik Ali rendőrségi szóvivőre hivatkozva. Sadik Ali szerint a hat halott között van az elkövető is. Mint mondta, a robbantást egy rendőrségi akadémia közelében követték el. Eddig még egy terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrök a robbanást követően tüzet nyitottak. Hatalmas füstfelhőt lehetett látni az étterem felett és mentők igyekeztek a kikötő közelében található Hamar Jajab negyedben lévő helyszínre. Egy másik szemtanú szerint heves esőzés miatt sokan voltak az étteremben.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek 2012-ben hűséget fogadó al-Shabaab nevű szomáliai dzsihadista szervezet gyakran követ el merényleteket Mogadishuban és az ország más pontjain is. Célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és radikális értelmezésen alapuló iszlám törvénykezést vezessen be Szomáliában.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!