Elfogták a drezdai műkincsrablás három gyanúsítottját

2020. november 17. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közel egy évvel azután, hogy a múzeumként működő, világhírű drezdai uralkodói palotából, a Residenzschlossból elraboltak egymilliárd eurónyi ékszert, a nyomozók letartóztattak három gyanúsítottat kedden reggel Berlinben. Az államügyész közlése szerint a gyanúsítottak még ma a vizsgálóbíró elé kerülnek: csoportosan elkövetett lopásal és kétrendbeli gyújtogatással vádolják őket. Az elfogott németek a nyomozók szerint berlini bűnbandákhoz tartoznak.

A letartóztatásukhoz vezető szokatlanul nagy akcióban hét szövetségi állam 1640 rendőre vett részt, köztük Németország speciális egysége is. Reggel óta összesen 18 helyet vizsgáltak át a fővárosban, köztük tíz lakást, garázsokat és járműveket Berlin több negyedében. Az MTI azt írja, hogy a drezdai államügyészség szóvivőjének közlése szerint céljuk, hogy az ellopott ékszereket is megtalálják, eddig azonban nem jutottak a nyomukra.

2019. november 25-én kora reggel két elkövető hatolt be az uralkodói palota kincstárába a szigorú biztonsági intézkedések ellenére. Három ékszeres vitrint fejszével betörtek, három ékszeregyüttes egyes darabjait vitték el. A Drezdai Szász Állami Műgyűjtemények (SKD) tájékoztatása szerint az értékes gyűjteményből 11 különleges darabot loptak el, valamint eltűntek két további műtárgy részei és több, gyémántokkal és briliánsokkal díszített kabátgomb is. Ez volt a második világháború utáni német történelem legnagyobb szabású műkincsrablása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!