Elfogták a calabriai maffia egyik vezetőjét, egy vidéki farmon rejtőzött

2020. november 14. – 09:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Elfogták Olaszországban a calabriai 'ndrangheta maffia egyik magas rangú vezetőjét, Domenico Belloccót – közölte a helyi hatóságokra hivatkozva az MTI. A férfi egy vidéki farmon rejtőzködött, 50 kilométerre délnyugatra Catanzaro várostól. Őrizetbe vételekor hamis személyi igazolványt találtak nála. Belloccót bűnszövetkezethez való tartozásért és kábítószer-kereskedelemért körözték már egy éve.

Családja Rosarno calabriai településről származik, amely a 'ndrangheta fellegvára. A 'ndrangheta a maffia szó régi, calabriai megfelelője. Az elmúlt évtizedekben a szervezet az északi régiókra is kiterjesztette befolyását, Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezetévé nőtte ki magát, megelőzve vetélytársait – a nápolyi camorrát, a szicíliai Cosa Nostrát és a Sacra Corona Unitát (SCU) – az olasz hatóságok fellépése, gyakori maffiaellenes akciói ellenére.

Tevékenysége kiterjed más európai országokra is, és komoly pozíciót szerzett Észak-Amerikában és Ausztráliában. Európában vezető kokaincsempésznek számít.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!