Két támadó lőtt agyon egy újságírót a Fülöp-szigeteken

2020. november 10. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A háza előtt lőtték agyon a 62 éves Virgilio Maganest a Fülöp-szigetek északi részén, Villasis városában. Az újságíró éppen a házába akart belépni, amikor két támadó tüzet nyitott rá. A férfi a helyszínen meghalt, a hatóságok egyelőre nem azonosítottak gyanúsítottakat, és a gyilkosság indítékát sem ismerik, írja az MTI.

Maganes a 18. újságíró, aki gyilkosság áldozata lett azóta, hogy Rodrigo Duterte elnök 2016-ban hatalomra került. 2016 novemberében túlélt egy gyilkossági kísérletet: akkor motorbiciklis fegyveresek nyitottak tüzet rá, és úgy sikerült életben maradnia, hogy halottnak tettette magát – idézte fel a Fülöp-szigeteki Újságíró Szövetség.

A Fülöp-szigetek az egyik legveszélyesebb országnak számít az újságírók számára. 2009-ben 32 sajtómunkás vesztette életét egy támadásban, amit egy kampányrendezvényre igyekvő helyi politikust kísérő konvoj ellen követtek el Mindanao térségében. A támadásban összesen több mint 50 ember halt meg. A gyilkosságokért egy befolyásos politikai klán több tagját elítélte a bíróság tíz évvel később.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.