Trump fiai harcra buzdítják az elnököt

2020. november 9. – 10:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump szűk környezetét is megosztotta, mit kellene most csinálnia a még néhány hétig hivatalban lévő elnöknek. A CNN korábbi értesülései szerint veje és főtanácsadója, Jared Kushner, valamint a First Lady arról próbálják meggyőzni, hogy fogadja el a vereségét. Az amerikai hírcsatorna szerint van ellenpólus is: az elnök felnőtt fiai, Donald Jr. és Eric harcra buzdítják Trumpot és szövetségeseit.

A nyilvánosságban egyelőre semmilyen jel nem utal arra, hogy Trump elfogadná a vereséget, sőt, úgy tűnik, ügyvédein keresztül ahol lehet, meg akarja támadni az eredményt. Jason Miller, Trump kampányának szóvivője pedig azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy nem igaz, amit az elnök vejéről állítanak, Kushner valójában azt javasolta Trumpnak, hogy használjon ki minden jogi lehetőséget.

Trump fiai egyébként arról győzködnek republikánus szenátorokat, hogy adjanak ki Trumpot támogató közleményeket, miközben arról beszélnek, hogy a választást „ellopták tőlük”. Egyelőre nem látszik, hogy a republikánus párton belül népszerű lenne Trump-féle, eddig semmivel sem alátámasztott elcsalták a választást elmét; George Bushtól korábbi elnöktől több befolyásos republikánus figurán át sorban gratuláltak Joe Bidennek a választási győzelemhez.

>>> A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!