A Kreml cáfolja, hogy Putyin beteg, és le fog mondani

2020. november 06. – 12:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cáfolja a Kreml a brit The Sun című bulvárlapban megjelent állításokat, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök Parkinson-kórban szenved, és emiatt azt tervezi, hogy jövő év elején lemond – írja a Reuters.

Ez abszolút nonszensz – kommentálta a cikket Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, aki határozott nemmel felelt arra a kérdésre is, tervez-e Putyin lemondani az elnöki posztról a közeljövőben.

A Sun cikke Valerij Szolovej orosz politikai szakértőre hivatkozva írt a 68 éves Putyin állítólagos betegségéről. Szolovej szerint az elnök egyre nagyobb nyomás alatt áll környezete részéről, hogy lépjen hátrébb egészségi állapota miatt. A cikkben egyébként arról is írtak, hogy Putyint már állítólagos szeretője, a volt tornász Alina Kabajeva (aki szintén a bulvárban megjelent pletykák szerint ikreket szült neki nemrég) is arra kéri, mondjon le, ezekre az állításokra a Kreml nem reagált.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom