Dinamittal támadtak Bolívia megválasztott elnökére

2020. november 6. – 13:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dinamittal támadták meg Luis Arcét, Bolívia nemrég megválasztott elnökét a fővárosban, La Pazban. Arce éppen egy értekezleten vett részt pártja, a Mozgalom a Szocializmusért székházában, amikor dinamitos támadó bukkant fel, de az eset részleteit nem ismerteti a Telesur – annyi biztos, hogy sérülés végül nem történt.

A párt szóvivője, Sebastian Michel egy tévéinterjúban azt mondta, nem érkezett semmilyen reakció az országot jelenleg még irányító, az előző, botrányba fulladt választás után puccsal hatalomra került jobboldali kormány belügyminiszterétől, Arturo Murillótól. „Nem biztosítják a minket megillető védelmet”, mondta Michel.

Csütörtökön Bolívia más pontjain is történtek nyugtalanító események, Santa Cruzban megmozdulásokat szervezett a szélsőjobboldal, amely nem akarja elfogadni, hogy a megismételt választásokon is a volt elnök, Evo Morales pártjának jelöltje győzött. A Telesur cikke szerint a megelőző napokban is felütötte a fejét a jobboldali agresszió, a szocialista pártot támogató szervezeteket és szakszervezeti vezetőket értek támadások, egy bányászati vezető október 28-án életét vesztette az egyik incidensben. A jobboldal szerint ugyanakkor a szocialisták is csoportokat fegyvereznek fel, ezt az állítást Michel tagadta.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!