Az ausztrál állatvédők betiltanák a kereskedelmi célú lóversenyeket

2020. november 4. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Politikusok és állatvédők célkeresztjébe került a lósport Ausztráliában, miután elpusztult egy versenyló a melbourne-i kupán, írja a 7news. Anthony Van Dyck volt a versenysorozat hetedik áldozata 2013 óta. Az ötéves csődör lábsérülést szenvedett, leszakadt a bolyról, majd fájdalmasan ugrált. Állatkórházba vitték, ahol megvizsgálták, és végül az elaltatása mellett döntöttek. A zsoké, Hugh Bowman sérülések nélkül megúszta a balesetet.

„Az állatorvosok mindent megtettek azért, hogy tompítsák Anthony Van Dyck fájdalmait, de sajnos nem tudták megmenteni az életét” – indokolták a döntést a szervezők.

Az állatvédőket nem hatotta meg a magyarázat, a közösségi médiában arra szólították fel az embereket, hogy bojkottálják a nyolcmillió ausztrál dollár (1,77 milliárd forint) összdíjazású versenyt. „A kockázatok évek óta ismertek, mégsem teszünk semmit a jelenség ellen, mert a szerencsejátékból származó bevételekért jobban aggódnak az emberek”.

Mehrenn Faruqi, az ausztrál zöldek állatjóléti szóvivője még ennél is keményebben fogalmazott:

Lovakat ölni szórakozásból: barbárság. A kereskedelmi célú lóversenyeknek nincs helyük a közösségünkben. Be kell szüntetnünk ezt az iparágat.”

A legfrissebb hírekért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!